annb

Werkwijze In Poppenhuis.

zzz
  • Beschrijving

Werkwijze in poppenhuis.

Na wat ervaring te hebben opge­daan met het testplankje, kunt u beginnen met de bedrading van het poppenhuis of de miniatuurkamer. Is het een huis met veel kamers, dan is het raadzaam eerst een tekening te maken en daarop aan te geven waar en op welke wand u het tape wilt aanbrengen. Zo kunt u later, na het behangen, altijd de bedrading terug vinden. Plak het tape altijd 1 cm boven de grond op de wand. Snijd hiervoor als mal een strook karton van 25 cm lang x 1 cm breed. Zo loopt het tape steeds keurig evenwijdig aan de vloer en overal op dezelfde afstand ervan.

Begin met een zijwand en probeer via de achterwand naar de andere zijwand te komen. Lukt dit niet, door een onderbreking (raam of deur), knip het tape dan af en ga aan de andere kant opnieuw ver­der. Doe dit eerst in alle kamers. Voor een plafondlamp loopt het tape of over het plafond of over de vloer van de etage er boven. Kiest u voor over het plafond, laat het tape dan vanaf de plaats waar de lamp komt over het plafond via de achter- of zijwand doorlopen tot op de vloer. Kiest u voor de etage er boven, boor dan dicht bij de plaats waar de lamp komt te hangen 2 gaatjes van 3 mm 0, 4,5 mm uit elkaar en maak met de zgn. muur­doorvoer (CK 1006) en het tape een verbinding van de zij- of achter­wand via de vloer naar het plafond er onder.

Als dit allemaal gedaan is, ziet u overal stukjes tape geplakt met een begin en een eind. Verbind deze met elkaar door bijv. om het raam of de deur heen te gaan of de muurdoorvoer (CK 1006) te gebrui­ken. Als hulpmiddel hierbij denkt u aan een boom: de wortels zijn de aansluiting van de kabel naar de transformator, de stam is het eer­ste stuk tape dat vanaf de hoofd­aansluiting het poppenhuis in gaat en de takken zijn de bedrading in het poppenhuis zelf. Als u dit in gedachten houdt, moet het moge­lijk zijn om alle stukjes met elkaar te verbinden, d.w.z. kruislings over elkaar heen te plakken op elk ver­bindingspunt - zie foto's. Om de verbindingen definitief te maken, tikt u op elk punt 2 x 2 koperen spijkertjes in (schuin 'oversteken'). Tenslotte de hoofd aansluiting (CK 1007) op het tape monteren en met het bijgeleverde schroefje vastzet­ten. Dan de verbinding van de transformator via de verbindings­kabel (CK 1008) naar het poppen­huis aansluiten, het snoer van de transformator op de 220 volt aan­sluiten en de gehele bedrading in het poppenhuis met de testplug controleren. Als alles klopt het huis afwerken met behang e.d.